Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Οι Δύο Προφήτες (Στ’ ΜΕΡΟΣ)




Η ανάσταση των δύο Μαρτύρων.

Ο θρίαμβος των αντιχρίστων όμως θα είναι προσωρινός, όπως προσωρινός ήταν και ο θρίαμβος των σταυρωσάντων τον Κύριον, Ιουδαίων. Η χαρά των εχθρών του Χριστού για τον θάνατο των δύο
Μαρτύρων θα διακοπεί σύντομα προτού κορεσθεί η αβυσσαλέα χαιρεκακία τους. Ύστερα από τρισήμισυ ημέρες λέγει η Αποκάλυψις οι δύο μάρτυρες θα αναστηθούν:

«Και μετά τρεις ημέρας και ήμισυ, πνεύμα ζωής εκ του Θεού εισήλθεν εις αυτούς και έστησαν επί τους πόδας αυτών, και φόβος μέγας επέπεσεν επί τους θεωρούντας αυτούς». (Αποκ. ΙΑ΄ 11).

Και το χειρότερο για τους θιασώτες του Αντιχρίστου είναι, ότι θα μεταστραφεί σε φόβο και τρόμο η χαρά τους και ο προσωρινός θρίαμβός τους, καθώς θα βλέπουν τους μάρτυρες να σηκώνονται και να περπατούν…
Αρχικά και γενικότερα, στο διάβα των αιώνων θα βλέπουν οι Αντίχριστοι, ότι οι άδικοι και βδελυροί αγώνες τους κατά του Χριστού και της Εκκλησίας, κατά των πιστών, των Αγίων και των Μαρτύρων, θα πηγαίνουν χαμένοι, διότι η Εκκλησία του Χριστου δεν θα νικιέται. Και αν κάποτε θα φαίνεται, ότι έχουν εγκαταλειφθεί οι μάρτυρες, δεν θα είναι φαινόμενο μεγάλης διάρκειας, αλλά μικρής ίσως δοκιμασίας. Θα επακολουθεί δε πάντα η αμοιβή του Θεού προς τους μάρτυρές Του, με τρόπο θριαμβευτικό…




Ο θρίαμβος των δύο Μαρτύρων

Οι αναστηθέντες δύο προφήτες δεν θα μείνουν στη γη, αλλά θ’ ανεβούν στον ουρανό.
Μετά λοιπόν, την αναζωογόνηση, την νεκρανάσταση των Μαρτύρων του Χριστού, που είχαν αποκτανθεί στη σύγκρουση με το θηρίο, τον Αντίχριστο, άκουσα μεγάλη φωνή, λέγει ο ιερός Συγγραφεύς της Αποκαλύψεως, από τον ουρανό. Η φωνή εκείνη καλούσε τους Μάρτυρες να ανέβουν ψηλά:

«Και ήκουσα φωνήν μεγάλην εκ του Ουρανού λέγουσαν αυτοίς∙ ανάβητε ώδε. Και ανέβησαν εις τον Ουρανόν εν τη νεφέλη, και εθεώρησαν αυτούς οι εχθροί αυτών». (Αποκ. ΙΑ’ 12).

Θα το βλέπουν αυτό οι αντίχριστοι και θα τους καταλάβει φόβος και τρόμος. Διότι δεν θα αναζωογονηθούν απλώς οι Μάρτυρες, αλλά και θα θριαμβεύσουν και θα μεσουρανήσουν και θα ανέβουν θριαμβευτικά στον Ουρανό. Οι εχθροί τους δεν θα μπορούν πλέον να τους φθάσουν. Δεν θα δύνανται να τους πλήξουν. Θα τους βλέπουν έντρομοι και θα μένουν άναυδοι.
Θα τους βλέπουν με κατάπληξη και λύπη. Η θριαμβευτική ανάβαση των δύο Μαρτύρων στους Ουρανούς συμβολίζει γενικότερα τον θρίαμβο της Εκκλησίας του Χριστού και των πιστών.
Η ανάσταση των δύο τούτων Προδρόμων της δευτέρας Παρουσίας του Χριστού θα προαναγγείλει την κοινή ανάσταση, που θα γίνει ύστερα από λίγο και την ένδοξο ανάβαση των σεσωσμένων στον Ουρανό.


Πηγή: «Ο Αντίχριστος», Αρχ. Χαραλάμπους Βασιλοπούλου, εκδ. «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ» (Σελ. 223-225)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας