Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Το Σαρανταλείτουργο ως σπουδαία προσφορά για την ανάπαυση των κεκοιμημένωνΑποτέλεσμα εικόνας για σαρανταλειτουργο Οι ψυχές των κεκοιμημένων τις πρώτες ημέρες μετά την εκδημία τους διέρχονται από τα τελώνια και έχουν περισσότερη ανάγκη των προσευχών μας. Τότε κι εμείς να τους βοηθούμε όσο μπορούμε περισσότερο.
Επειδή η σπουδαιότερη βοήθεια που τους προσφέρουμε είναι η μνημόνευση των ονομάτων τους κατά την τέλεση των φρικτών Μυστηρίων, καλό είναι τις πρώτες σαράντα ημέρες να τελείται υπέρ αναπαύσεώς τους
σαρανταλείτουργο. Για το σαρανταλείτουργο πολλοί χριστιανοί στέλνουν το όνομα του μεταστάντος στα μοναστήρια που λειτουργούνται κάθε ημέρα. Αν όμως υπάρχει πιο κοντινός ναός στον οποίο τελείται σαρανταλείτουργο, να δίνουμε σ’ αυτή την εκκλησία το όνομά του, για να μπορούμε κι εμείς να εκκλησιαζόμαστε.
Θα συναντώμεθα καθημερινώς με τον άνθρωπό μας στο άγιο Ποτήριο. Κι αυτός θα ωφελείται κι εμείς θα ωφελούμαστε. Κι ακόμη θα βοηθούμαστε να αντιμετωπίζουμε χριστιανικά το θάνατο και όχι σαν τους λοιπούς που δεν έχουν την ελπίδα της αναστάσεως (Α΄ Θεσ. Δ΄ 13).


Πηγή: «Η φροντίδα μας για τους κεκοιμημένους», Αβραάμ Μ. Κοκάλη, Εκδ. «Ο ΣΩΤΗΡ», Αθήναι 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας