Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Μικρό παιδί είδε τον Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο να μην πατά στη γη



Αποτέλεσμα εικόνας για φιλοθεος ζερβακοςΜαρτυρία κ. Ανδρέα Δημητροπούλου, κατοίκου Αθηνών την οποία κατέθεσε στο Επιστημονικό Συνέδριο: Η Εκατονταπυλιανή και η Χριστιανική Πάρος (15-19 Σεπτεμβρίου 1996) σε ειδική συνεδρία αφιερωμένη στον Άγιο Γέροντα της Πάρου π. Φιλόθεο Ζερβάκο:
Καλοκαίρι του 1974 κι ο ήλιος πυρώνει τα πάντα, μα εδώ στην υψηλότερη κορυφή της Πάρου το αεράκι είναι δροσερό. Πανοραμική θέα καθώς τα νησιά των Κυκλάδων – ίδια νούφαρα προβάλλουν μέσα από μία καταγάλανη ακύμαντη θάλασσα – ίδια λίμνη. Το χαριτωμένο εκκλησάκι
των Αγίων Πάντων μας υποδέχεται φιλόξενα κι ένα ουράνιο χαμόγελο ανθίζει σ’ ένα πρόσωπο: Παιδιά μου καλώς ήλθατε! Μόλις λίγο νερό έχω κι ένα λουκουμάκι.

Σε λίγο ακούω τη μικρή μου κόρη Τρισεύγενη, 6 ετών τότε, να λέει: μπαμπά, γιατί δεν πατούσε κάτω αυτός ο Γέροντας; Εκείνη την εποχή δεν είχα την πείρα να αξιολογήσω το γεγονός αυτό. Αλλά με την πάροδο των ετών κατάλαβα γιατί το παιδί τόσο συγκινημένα είπε: μπαμπά, γιατί δεν πατούσε κάτω αυτός ο Γέροντας; Ας έχουμε την ευλογία του.


Πηγή: Αφιέρωμα εις τον Άγιον Γέροντα της Πάρου, Αρχιμ. π. ΦΙΛΟΘΕΟΝ ΖΕΡΒΑΚΟΝ + , Εκδ. Ιερόν Γυν. Ησυχαστήριον  «Παναγία η Μυρτιδιώτισσα» Θαψανών Πάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας