Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Η «αγάπη» του γερασμένου λιονταριού



Αποτέλεσμα εικόνας για παπας φραγκισκοςΠόσον επίκαιρος είναι Αισώπειος μύθος του λέοντος!
Ο λέων, το δυνατότερο των ζώων, ο τρομοκράτης της ερήμου και της ζούγκλας, όταν γέρασε και δεν μπορούσε να ζήσει, διότι δεν ηδύνατο να συλλάβει τα άλλα ζώα και  να τα φάει, τότε, μετεχειρίσθη τον εξής ύπουλο τρόπο:
Έστειλε μήνυμα προς όλα τα ζώα και τα καλούσε στην σπηλιά του για να συνάψουν ειρήνη, ώστε του λοιπού να ζήσουν εν ομονοία και αγάπη!

Τα διάφορα ζώα πιστέψανε στα λεγόμενά του και πήγανε ένα – ένα στη φωλιά του. Εκεί όμως ο λέων τα συνελάμβανε και τα έτρωγε. Αποφάσισε να πάει και η έξυπνη αλεπού, αλλ’ αυτή στεκότανε μακριά και δεν πλησίαζε αφού είδε γύρω στη φωλιά του κόκκαλα των προηγηθέντων ζώων.
-               Έλα, της λέει ο λέων. Πλησίασε να κουβεντιάσουμε. Μη φοβάσαι. Πάνε πια τα μίση. Πάνε τα παλιά. Τώρα θα ζήσουμε αγαπημένα.
-               Όχι, του απαντά η αλεπού. Δεν έρχομαι, διότι θα με φας.
-               Ποιος σου είπε, πως θα σε φάω. Ίσα – ίσα. Εγώ σε αγαπάω. Θα ζήσουμε του λοιπού αδελφωμένα κι αγαπημένα. Έχεις τον λόγο της τιμής μου.
-               Ναι! Του απαντά, θα έχω τον λόγο της τιμής σου, αλλά βλέπω εδώ κάτι κόκκαλα!

Το ίδιο κάνει κι ο Πάπας. Είδε ότι με τις σφαγές, με τις δηώσεις και διώξεις, με τα βασανιστήρια και τα μαρτύρια που χρησιμοποίησε μέχρι σήμερον, δεν κατόρθωσε τίποτε. Δεν μπορεί να πιάσει τους Ορθοδόξους. Γι’ αυτό άλλαξε τακτική. Μας μιλάει τώρα για αγάπη. Για Ένωση. Να ξεχάσουμε τα παλιά και να ζήσουμε αδελφωμένοι. Αλλά εμείς οι Ορθόδοξοι πρέπει να έχουμε την εξυπνάδα της αλεπούς. Να μη πιστέψουμε στο σύνθημα της αγάπης, που μας πετάει για να μας πιάσει και να μας απορροφήσει.
Αλλά να του πούμε κι εμείς:
-               Βλέπουμε, ότι έχεις και διατηρείς την Ουνία. Εφ’ όσον διατηρείς την Ουνία, πάψε να μιλάς για αγάπη.
Θα πρέπει να επαναλάβουμε τα λόγια που είπε ο Λαοκόων στους Τρώες, όταν ήθελαν να βάλουν τον Δούρειο Ίππο μέσα στην Πόλη τους:
-               «Φοβού τους Δαναούς, και δώρα φέροντας».

Οι Τρώες δεν τον άκουσαν και την έπαθαν. Προσοχή όμως να μη την πάθουμε κι εμείς οι Ορθόδοξοι.
Γι’ αυτό βροντοφωνούμε προς πάσα κατεύθυνση:
Φοβού του Παπικούς και Οικουμενιστάς και δώρα φέροντας και αγάπην προτείνοντας.

Πηγή: «Ο Οικουμενισμός χωρίς Μάσκα», Αρχιμ. Χαραλ. Δ. Βασιλοπούλου, εκδ. «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ» (σελ. 184-186)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας