Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Χαιρετισμός Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου στην ημερίδα με θέμα "Αγιος Πορφύριος και οι νέοι"



Αποτέλεσμα εικόνας για καλαβρύτων αμβρόσιος
            Αγαπητά μου παιδιά,

            Με ιδιαίτερη χαρά έλαβα το σημείωμά σας και πληροφορήθηκα δια την Ημερίδα που πραγματοποιείτε δια τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη.
            Η μορφή του αποτελεί σήμερα πρότυπο για όλους μας, δια τα νέα παιδιά και ιδιαιτέρως δια εσάς που αύριο θα είσθε Θεολόγοι, δηλαδή θα παιδαγωγείτε σε μία δύσκολη εποχή, όπως η σημερινή, όπου προγονικές αξίες, ιδανικά, ιστορία, παράδοση, Εκκλησία πολεμούνται από το σύστημα της παγκοσμιοποίησης, τις ψυχές των νέων με σκοπό να τους
ματαλαμπαδεύσετε το Χριστό, ο οποίος αποτελεί την μόνη ελπίδα στην εποχή μας. Μόνο Εκείνος δύναται να μας οδηγήσει από τις κρίσεις, τα αδιέξοδα και το σκοτάδι της καθημερινότητάς μας στο φως της ζωής.
            Τα κύρια χαρακτηριστικά του Αγίου Πορφυρίου σε όλη του τη ζωή ήταν η τέλεια ταπείνωσή του, η ένθερμη αγάπη του στο Χριστό και τον συνάνθρωπο. Είχε την απόλυτη αίσθηση ότι ανήκει στην Εκκλησία. Σ’ αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε την αγόγγυστη υπομονή του στις δοκιμασίες της ζωής, την σοφή διάκρισή του, την ασύλληπτη διόραση, την απέραντη φιλομάθειά του, την εκπληκτική ευρύτητα των γνώσεων που ήταν καρπός της χάριτος του Θεού.
            Επίσης διακρίθηκε δια την ανεξάντλητη φιλανθρωπία, την αδιάλειπτη αποτελεσματική προσευχή του, το ορθόδοξο φρόνημά του, τις επιτυχείς συμβουλές του, τη βαθύτατη ευλάβειά του, το ιεροπρεπέστατο των ιερών ακολουθιών που τελούσε.

           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας