Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015

Έκκληση κατοίκων χωριού 1500 χιλ. μακριά από την Κατάνγκα: Και εμείς θέλουμε να γίνουμε Ορθόδοξοι ! Ελάτε !

katagas-7Παρακλήσεις στη Παναγία σε όλους τους Ορθόδοξους αφρικανικούς ναούς. Κι ανάμεσα στους συμμετέχοντες και κατηχούμενοι και κάποιοι που αναζητούν την Ορθοδοξία. Το κείμενο που ακολουθεί, δείχνει την αγωνία τους. Αλλά οι Ορθόδοξες ιεραποστολές είναι φτωχές, δεν έχουν οικονομικούς πόρους για να πάνε παντού, εκεί όπου τους καλούν… Ειδικά το καλοκαίρι οι δωρεές μειώνονται σημαντικά και τώρα με την οικονομική κρίση, θα χρειαστεί να περιμένουν πολλοί εκεί στην Αφρική, στην Ασία, στην Ωκεανία, στη Λατινική Αμερική ! Θέλουμε να σωθούμε, λένε ! Θέλουμε να γίνουμε μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού !

Και μόνο ακούγοντας αυτές τις λέξεις μπορείς να μη λυγίσεις, να δακρύσεις, ακούγοντας αυτά τα λόγια να βγαίνουν από τα χείλη μιας ομάδας που ήλθαν να μας παρακαλέσουν επί τούτο και μόνο.

Είχαμε τελειώσει την Παράκληση της Παναγίας στον Άγιο Θωμά Cape Gazembe και ο ιερέας, π. Παύλος για λίγο μας προσκαλούε στο σπιτικό του και δεν θέλαμε να του το αρνηθούμε.

Βγαίνοντας έξω από το σπίτι μια ομάδα ώριμων ανθρώπων κάτι σιγο-είπαν στον π. Παύλο, και ο π. Παύλος μου λέγει ότι κάτι θέλουν να πουν, και είπαν τα παραπάνω που γράφτηκαν και μου θύμισαν τα λόγια της ταπεινής Χαναναίας που θεωρούσαι τον εαυτό της για τίποτε, ως ένα σκυλάκι, μάλιστα είπαν ότι θα μου γράψουν και γράμμα να πάμε στο μακρυνό Kavbonto, 1500 χιλ. μακρυά από μας.

Πρώτα ας γίνει αίτημα προσευχής και μετά βλέπουμε.

katagas-6

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ :

http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/2339-kai-emeis-theloume-na-sothoume-foto

Ορθόδοξες Ιεραποστολές : Δωρεές- Προσφορές- DONATIONS- Soutenir les Missions Orthodoxes (Dons) !

https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/

 

πηγή:  ierapostoli.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας