Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Άνοιγμα της ορθόδοξης ιεραποστολής και στα νησιά Σαμόα

Opening of the Orthodox mission and in the Samoa islands.

« Ευλογητός ο Θεός ο πάντας ανθρώπους θέλων σωθήναι,νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.»Την περασμένη Κυριακή είχαμε την ευλογία και χαρά να έχουμε κοντά μας, μετά από απουσία 4 μηνών, τον Σεβασμιώτατο, και Γέροντά μας, Μητροπολίτη Ν.Ζηλανδίας κ. Αμφιλόχιο. Μετά την Θεία Λειτουργία, κατά την διάρκεια της αγάπης ο Σεβασμιώτατος μας μίλησε για το Ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στα Νησιά του Ειρηνικού με την ευλογία και την βοήθεια του Πανάγαθου Θεού.



Ναοί καινούργιοι κτίζονται, άνθρωποι γνωρίζουν το Μεγαλείο της Ορθοδοξίας, μαγεύονται από την γλυκιά και γεμάτη αγάπη αγκαλιά του Κυρίου μας » ο πάντας ανθρώπους θέλων σωθήναι » λαχταρούν να ξανακούσουν το άγγελμα του Ευαγγελίου,
» Ότι ανέστη Χριστός ο Θεός ημών….»

Ας ξεχάσουμε για λίγο τα δημοψηφίσμστα και τις πολιτικές αναλύσεις (τις τόσο απαραίτητες για την χώρα μας) και ας διαβάσουμε τον λόγο του Ιεραποστόλου Μητροπολίτου ο οποίος μας μεταφέρει σε ένα άλλο κόσμο .Τον κόσμο της Ορθοδόξου ΠΙΣΤΕΩΣ όπου τόσο πολύ τον έχουμε ανάγκη ειδικά τούτον τον ευλογημένο καιρό.

» Ειρήνη και χαρά από τα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού Φίτζι, Τόγκα και Σαμόα».

Με την βοήθεια του καλού Θεού χτίστηκε στα Φίτζι ο μεγαλοπρεπής Ναός της Αγίας Τριάδος, το Ορφανοτροφείο της Αγίας Ταβιθάς και το σπίτι απροστάτευτων γυναικών( Safe-Home.)

Η ροή των Θείων ευλογιών συνεχίζει και φθάνει στο δεύτερο νησί-κράτος που ανήκει μαζί με τα Φίτζι και την Σαμόα στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας. Την πανέμορφη Τόνκα.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει αναγνωρισθεί και εδώ επίσημα από την Βασιλική Κυβέρνηση. Συγγενικό πρόσωπο του Βασιλιά Tupou VI (του έκτου), ο Kisione Fakafanua,βοήθησε στην εξεύρεση και αγορά του οικοπέδου για το κτίσιμο Ιερού Ναού προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και οίκημα στο ίδιο οικόπεδο, για την παραμονή Ιερέως και των βοηθητικών προσώπων της Ιεραποστολής.

» Ειρήνη και ευλογία στα μέλη του Ιεραποστολικού Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος»» και τους καλούς Χριστιανούς του Ασπροπύργου καθώς και Χριστιανούς μέλη της Ιεραποστολικής Αδελφότητος Αυστραλίας «Ιεραπόστολος π. Νικόλαος Μαρκέτος».
Με την αγάπη τους και τις προσφορές τους, τολμήσαμε να κάνουμε το Ιεραποστολικό ξεκίνημα στο ωραίο αυτό νησί της Τόγκας με τους λεβεντόκορμους κατοίκους της.

Δεν θα θέλαμε να μείνει παραπονούμενο και το τρίτο νησί-κράτος της Σαμόας. Από Τόγκα μεταβήκαμε αεροπορικώς στο Auckland της Νέας Ζηλανδίας όπου με την βοήθεια του Θεού λειτουργήσαμε στον εκεί εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος προς μεγάλη χαρά των Χριστιανών μας και ημών.

Εφοδιασμένοι λοιπόν με την πλούσια χάρη του Αγίου Πνεύματος, φθάσαμε και στην πανέμορφη Σαμόα με τα ψηλά βουνά, τα φαράγγια και τα κρύα νερά και προπάντων με τους πιστούς και ευσεβείς κατοίκους της.

Το ταξείδι μας ήταν διερευνητικό.Να δούμε αν θα μπορούσε να κτιστεί εκεί ο Ιερός Ναός του Ευαγγελιστού Ιωάννου, σύμφωνα με την επιθυμία Χριστιανικής οικογένειας από τον Ασπρόπυργο.

Δύο πράγματα ενίσχυσαν τη θέλησή μας,να προχωρήσουμε στο κτίσιμο του Ιερού αυτού Ναού και το ξεκίνημα της Ιεραποστολής και στο νησί αυτό των διακοσίων χιλιάδων κατοίκων.

Το πρώτο βράδυ κιόλας είδα στον ύπνο μου ότι βρέθηκα στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως στην Πάτμο, ασχολούμενος με την καθαριότητα και τη τακτοποίηση του Ιερού αυτού χώρου και έχοντας στην συνέχεια συζήτηση με πρόσωπα της Ιεράς Μονής του Θεολόγου γύρω από τα προβλήματα του παγκοσμίου αυτού προσκυνήματος.

Την άλλη ημέρα το πρωί οι σύντροφοί μου π.Παύλος και π.Μελέτιος βγήκαν στον κήπο του ξενοδοχείου για να προσευχηθούν.Τούς είδε ο κηπουρός με τα ράσα και ρώτησε μήπως είναι Μουσουλμάνοι παίρνοντας την απάντηση ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Σε λίγο βρέθηκα και εγώ εκεί και του κάναμε μία σύντομη κατήχηση πάνω στην ιστορική αναδρομή και την ουσία της Ορθοδοξίας.

Ενθουσιάστηκε ο κ. Ουαλέση (αυτό είναι το όνομά του) και μαζί του και ο συνάδελφος του στον κήπο ο κ. Κέλυ, ο οποίος μας παρακάλεσε να πάμε στο σπίτι του και να ευλογήσουμε την άρρωστη σύζυγό του. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πήγαμε στο σπίτι του Ουαλέση και κάναμε αγιασμό στην επίσης άρρωστη σύζυγό του η οποία υπέφερε από φοβερούς πόνους σε όλο το σώμα της. Τους μιλήσαμε για το σημείο του Τιμίου Σταυρού, τι σημαίνει και πως πρέπει να γίνεται, και τον έκαναν με βαθιά επίγνωση και πίστη μέχρι που τελείωσε ο αγιασμός και με την χάρη του Θεού σταμάτησαν και οι πόνοι της άρρωστης.

Στη συνέχεια γνωρίσαμε τον κ. Pepe, πάστορα μιας μικρής Προτεστάντικης ομάδος που και αυτός δεν ξέρει τι ακριβώς είναι η ομάδα τους αυτή και με ενδιαφέρον και χαρά άκουσε τα όσα του είπαμε για την Ορθοδοξία και δέχθηκε να την ασπασθεί και να γίνει Ορθόδοξος Ιερέας.

Το βράδυ άλλης ημέρας μιλήσαμε σε μικρή συγκέντρωση συγγενικών τους προσώπων για την Πάτμο και τον Ευαγγελιστή Ιωάννη ζητώντας την συμπαράσταση τους για την ανεύρεση οικοπέδου προς ανέγερση του Ιερού Ναού του.

Οι άνθρωποι στη Σαμόα έχουν μια ιδιαιτερότητα. Είναι ήρεμοι, χαμογελαστοί, και πολύ θρήσκοι. Νομίζω ότι δικαιούνται και αυτοί και το αξίζουν να γίνουν μέλη.της Αγίας και αληθινής Ορθόδοξης Εκκλησίας και να μην περιμένουν από τα πνευματικά ψίχουλα των αιρετικών Προτεσταντών και ιδιαίτερα των ακραίων Μορμόνων οι οποίοι δεν βάζουν στους Ναούς των το σημείο του Τιμίου Σταυρού.

Όπως όμως χωρίς την πίστη στην Ανάσταση χάνει κάθε νόημα το κήρυγμα του Ευαγγελίου έτσι και χωρίς την πίστη στο Σταυρό εξαφανίζεται η ταυτότητα της Χριστιανοσύνης και χάνει το νόημά της η δια της Σταυρικής θυσίας του Θεανθρώπου θεολογία της εν Χριστώ σωτηρίας.

Οι Μορμόνοι καθώς και οι Εβραίοι, Μουσουλμάνοι, και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν έχουν καμιά πραγματική σχέση με τον Χριστό, γιατί αρνούνται τον Σταυρό Του στο οποίον καυχάται ο Απόστολος Παύλος(Γαλ. 6,14) αλλά και κάθε αληθινός Χριστιανός.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.991773480887431.1073741933.375312722533513&type=3

 

πηγή:  https://ierapostoli.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας