Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Προσοχή στη νέα μόδα της Capoeira - Μεγάλος ψυχικός κίνδυνος!

ΚΑΠΟΕΪΡΑ: Mια αφρικανική τελετουργία σε βραζιλιάνικη έκδοση  
Αποτέλεσμα εικόνας για καποειρα

Έχουμε πιά πλημμυρίσει από γυμναστικές ύποπτες που υποκρίπτουν θρησκείες ανατολικές όπως η γιόγκα με τις διάφορες εκδόσεις της: πιλάτες κ.λ.π.
 Μία ακόμη «γυμναστική» με σαφές θρησκευτικό υπόβαθρο αφού βασίζεται σε αφρικάνικο τελετουργικό χορό είναι το πολύ επικίνδυνο συνοθύλευμα χορού, πολεμικής τέχνης, φιλοσοφίας, προσευχής, γυμναστικής, ακροβασίας, μουσικής ακούει στο όνομα Καποέιρα. Υπάρχουν ακόμη και τμήματα για μικρά παιδιά όπου ανυποψίαστοι γονείς τα οδηγούν χωρίς να γνωρίζουν ότι ένα λάκτισμα ή μία κεφαλιά Καποέιρα μπορεί να «τα αφήσει και στον τόπο».


Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας Καποέιρα Αθηνών:
«Η Capoeira σήμερα είναι μια μορφή έκφρασης που εμπεριέχει μουσική, χορό, πολεμική τέχνη, παιχνίδι, ακροβασία, φιλοσοφία και άθληση… Λόγω της πολυμορφικής της σύνθεσης, η Capoeira είναι μια τέχνη, που δύσκολα περιγράφεται. Όταν ρωτήθηκε ένας μεγάλος δάσκαλος, ο Mestre Sombra, τι είναι η Capoeira, αυτός απάντησε: "Η Capoeira είναι μια προσευχή."» (http://www.capoeira-athens.com/).
-Προσευχή σε ποιόν άραγε;
-Πάντως όχι στον Αρχηγό της Ειρήνης και της Αγάπης τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό. Από το λόγιο του «μεγάλου διδασκάλου» διαφαίνεται το θρησκευτικό υπόβαθρο της πολεμικής αυτής τέχνης-χορού-γυμναστικής.

Tο ίδιο συνάγεται και από το άρθρο της wikipedia (http://el.wikipedia.org/wiki)
Στο Alkimachon.gr διαβάζουμε: «Το "παιχνίδι καποέιρα" είναι μία τελετουργική διαδικασία, που γίνεται μέσα σε έναν κύκλο (ρόντα), τον οποίον σχηματίζουν παίκτες και θεατές».

Πρόκειται επομένως για μία τελετουργία και όχι για απλή Γυμναστική. -Τι είναι όμως τελετουργία; «Η τελετουργία είναι ένα σύνολο κινήσεων και ενεργειών που εκτελούνται από ένα άτομο η από μία κοινότητα ανθρώπων και στοχεύουν στην οργάνωση του χρόνου και του χώρου, με σκοπό να καθορίσουν τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και των θεών»
(http://www.arnos.gr/dmdocuments/eap/elp/elp20/ergasieselp20/2008-2009.2h.ergasia.elp20.protipi.pdf)

Άρα το Καποέιρα είναι μία θρησκευτική πράξη ενταγμένη σε κάποια θρησκεία. Ας μην ξεγελιόμαστε λοιπόν ότι εμείς ή τα παιδιά μας απλώς γυμναζόμαστε (-όταν κάνουμε γονυκλισίες-μετάνοιες άραγε κάνουμε γυμγναστική; φυσικά όχι) ή μαθαίνουμε πολεμική τέχνη (-άραγε ποιόν επιτρέπεται να χτυπήσουμε σαν χριστιανοί; -Φυσικά κανέναν).

Μέσω του Καποέιρα εισαγόμαστε σε μία θρησκεία αφρικάνικης προέλευσης (λατρεία του Σατανά και των οργάνων του, όπως είναι όλες οι θρησκείες αφρικάνικες, ανατολικές, αρχαία ελληνική μουσουλμανισμός, ιουδαισμός, σαμανισμός) που μας ήλθε σε νεότερη έκδοση, μέσω Βραζιλίας.

Η μόνη Αλήθεια είναι ο Χριστός μας και η Ορθόδοξη Εκκλησία ,η οποία δεν είναι μία θρησκεία σαν όλες τις άλλες, αλλά είναι η Φανέρωση του Αληθινού Θεού, του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, στον άνθρωπο.
Αυτή είναι και η μοναδική μας θεραπεία και θεραπευτική αγωγή που αποκαθιστά τον άνθρωπο στο «πρωτόκτιστο κάλλος».

πηγή:  http://www.agioritikovima.gr
http://www.hristospanagia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας