Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Εκδήλωση με θέμα: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ [Olympic Royal Hotel, 8 Μαΐου 2019, 7:00 μ.μ.]

ekdhlwsh gia thn makedonia royal olympic hotel 2019 05 08 01  
Χαιρετισμός του καθηγητή Ηλία Σταμπολιάδη εκ μέρους του Προέδρου του International Hellenic Association στην εκδήλωση με θέμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ»

5 Μαΐου 2019,7:00 μ.μ., Olympic Royal Hotel, Στήλες Ολυμπίου Διός
Κυρίες και κύριοι,
Εκ μέρους του ΙΗΑ, δηλαδή του International Hellenic Association, σας καλωσορίζω στην αποψινή εκδήλωση με θέμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ».
Η σημερινή εκδήλωση έρχεται να  αντικαταστήσει εκείνη που είχαμε προγραμματίσει για τις 29 Ιανουαρίου 2019 στο Πολεμικό Μουσείο και η οποία ουσιαστικά απαγορεύτηκε με αιφνιδιαστική  παρέμβαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ένα μόλις 24ωρο πριν από την πραγματοποίηση της.
Το International Hellenic Association είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κομματικός, μη κυβερνητικός οργανισμός, με έδρα το Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, δραστηριοποιείται στον χώρο του διαδικτύου για τα ευρύτερα συμφέροντα του Ελληνισμού με 4.000 μέλη σε ολόκληρο τον κόσμο - Ακαδημαϊκούς, Καθηγητές, Επιστήμονες, διανοούμενους και ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών. Συντηρεί επιτροπές για διάφορα εθνικά θέματα και με την αντίστοιχη Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα, συμμετείχε και συμμετέχει στον αγώνα για την Μακεδονία σε συνεργασία με τις Μακεδονικές οργανώσεις Ελλάδος και Υφηλίου καθώς και με διάφορες πατριωτικές επιτροπές αγωνιστών.
Η θέση μας είναι ότι η ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών με προκλητικά αντιδημοκρατικές και ανορθόδοξες μεθοδεύσεις, έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε μία εθνική ήττα χωρίς καν να πολεμήσει.
Ο Ελληνικός λαός έδειξε με κάθε νόμιμο τρόπο την μαζική του αντίθεση στην μεθόδευση και στο περιεχόμενο της συμφωνίας αυτής, αλλά αγνοήθηκε, κακοποιήθηκε με ωμή βία και λοιδορήθηκε με την λάσπη ακραίων χαρακτηρισμών.
Είναι απαράδεκτο ένα τόσο πολύ σημαντικό εθνικό θέμα, που δεσμεύει την χώρα μας διεθνώς, να αποφασιστεί από μία τεχνητή και διαβλητή πλειοψηφία περιπλανώμενων σε διάφορα κόμματα Βουλευτών, ενώ θα απαιτούσε τουλάχιστον τα 2/3 των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Όλα αυτά υπό την συνένοχη ανοχή και αποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας που υπέγραψε χωρίς να ψελλίσει λέξη προς τον Ελληνικό λαό που εκκωφαντικά ζητούσε Δημοψήφισμα.
Η συμφωνία που ψηφίστηκε από την διαβλητή πλειοψηφία μερικών περιπλανώμενων βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου, οι οποίοι ντροπιάζουν την βουλευτική τους ιδιότητα, αποδίδει μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα σε έναν λαό Σλάβων, Αλβανών και Ρομά, άσχετων με τους Έλληνες Μακεδόνες του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου που οδήγησε τους Έλληνες, πλην Λακεδαιμονίων, σε μία μεγαλειώδη εκστρατεία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η εξάπλωση του ελληνικού πολιτισμού σε ολόκληρο σχεδόν τον τότε γνωστό κόσμο.
Με την επαίσχυντη αυτή συμφωνία,  ένα συνονθύλευμα λαών ξένων προς τον Ελληνισμό και τον Ελληνικό πολιτισμό διεκδικούν σήμερα όχι μόνο την Μακεδονική ταυτότητα αλλά τα πολιτιστικά και οικονομικά δικαιώματα που απορρέουν από αυτή και συγχρόνως εποφθαλμιούν τα εδάφη της Ελληνικής Μακεδονίας.
Το international Hellenic Association με κάθε νόμιμο μέσο που διαθέτει, θα βοηθήσει τον Ελληνικό λαό και θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της Εθνικής ήττας που του επιβλήθηκε.
Ο θεολόγος Άγιος Αυγουστίνος από τον πέμπτο ακόμα αιώνα διακήρυσσε πως «Ένας άδικος νόμος δεν είναι νόμος».
Και ένας άδικος νόμος σε μια δημοκρατία μπορεί να γίνει αντικείμενο κριτικής και να αλλάξει. Και αυτό είναι στο δικό μας χέρι!

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

πηγή:  tideon.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας