Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Η συγκλονιστική σχέση μεταξύ του εκτρωτικού χαπιού και του Zyklon-B, του αερίου που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος

 Ένα ελάχιστα γνωστό γεγονός που αφορά το χάπι της έκτρωσης, το καλούμενο και RU-486, είναι ότι έχει δεσμούς με τον κατασκευαστή του θανατηφόρου αερίου Zyklon-B, που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. 

Το Zyklon-B χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως παρασιτοκτόνο εναντίον τρωκτικών και άλλων παρασίτων έως ότου οι Ναζί κατάλαβαν ότι το  αέριο, που κατασκευάσθηκε από τη γερμανική χημική εταιρεία Ι. G. Farben, θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ένας τρόπος εξολόθρευσης μεγάλου αριθμού ανθρώπων. 

Σύμφωνα με τους New York Times, "Η εταιρία I.G.  Farben διαδραμάτισε τόσο σημαντικό ρόλο στη πολεμική μηχανή του Χίτλερ και στο Ολοκαύτωμα, που έφτασε να αποκαλείται "ο χημικός του διαβόλου". Κατασκεύασε το δηλητήριο Zyklon Β, το δηλητήριο των θαλάμων αερίου, ανάμεσα σε πολλά άλλα προϊόντα και τα εργοστάσιά της  εκμεταλλεύτηκαν περισσότερους από 35.000 σκλάβους εργάτες, πολλούς μάλιστα από το Άουσβιτς. Έφτιαξε ακόμη και ένα δικό της στρατόπεδο συγκέντρωσης για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των προιόντων της".

holocaust zyklon b 02

Εικόνα: Zyklon-B,Το ναζιστικό αέριο που είναι συνδεδεμένο με το χάπι της έκτρωσης RU486 (Εικόνα: Maafa21)


Στο βιβλίο του «Η Ναζιστική Ιατρική Θανάτωση και η Ψυχολογία της Γενοκτονίας», ο συγγραφέας Robert J. Lifton σημειώνει ότι η μαζική δολοφονία των Εβραίων ξεκίνησε στα τέλη του 1941 ή στις αρχές του 1942, όταν «η διοίκηση του Auschwitz  είχε παράγει έμμεσα το Zyklon-B , από τον  κατασκευαστή, την DEGESCH, ένα ακρωνύμιο για τη Γερμανική Εταιρία Ελέγχου Παρασίτων.  Η DEGESCH, που ελεγχόταν σε μεγάλο βαθμό από την  I.G. Farben διέθετε το τοξικό αέριο προς χρήση μέσω άλλων δύο επιχειρήσεων ... ». Ο Lifton γράφει αργότερα στο βιβλίο του« Η χρήση του δηλητηριώδους αερίου ... το Zyklon-B, ήταν το τεχνολογικό επίτευγμα που επέτρεπε την «ανθρώπινη δολοφονία». »

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας