Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Τι είχε πει ο Όσιος Πορφύριος το 1982 για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες

Από το βιβλίο: «Ο Όσιος Πορφύριος ο Προφήτης, Μαρτυρίες – ΤΟΜΟΣ Β'» (Αγιοπαυλίτικο Ιερό Κελλί Αγίων Θεοδώρων – Άγιον Όρος)


~ Το 1982, αργά την νύχτα, ήμασταν στο Καλυβάκι του Αγίου εγώ με την Ελένη, ο κουμπάρος μου, ο πολιτικός μηχανικός, με τη γυναίκα του και ο κ. Γιώργος Α. Ο Άγιος καθότανε στο κρεβάτι του και συζητούσαμε σχετικά με τη μελέτη και την κατασκευή της Μονής.

Κάποια στιγμή, εντελώς απροσδόκητα, ο Άγιος είπε το εξής που μας έκανε μεγάλη εντύπωση:

«Θα ‘ρθει εποχή που θα σας δώσουνε όλους μία κάρτα και μετά θα ακούτε στην τηλεόραση: »Κλέψανε την κάρτα του Γεράσιμου, πήγανε στην τράπεζα και του σηκώσανε όλα τα λεφτά!».

Μετά από λίγο θα ξαναλένε: »Πήρανε την κάρτα του τάδε και του κλέψανε όλα τα λεφτά»!, κι αυτό συνέχεια θα επαναλαμβάνεται. Όλα αυτά που θα λένε θα είναι ψέματα! Μετά θα σας πούνε: »Για να μη σας κλέψουνε την κάρτα σας να βάλετε τον προσωπικό σας αριθμό και τα στοιχεία σας επάνω σας, δηλαδή να σφραγιστείτε και κανείς πλέον δεν θα μπορεί να σας τα κλέψει. Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα…!» Αυτά είναι τα σχέδιά τους».

Εμείς μείναμε για λίγο άφωνοι. Δεν μιλούσε κανείς. Σκεφτόμουνα: «Τι είναι αυτά που είπε ο Γέροντας; Τι απίστευτα πράγματα μας λέει τώρα…». Το ίδιο σκέφτηκαν και οι υπόλοιποι, διότι το 1982 φαινότανε απίστευτο να έχουμε όλοι μία κάρτα με όλα τα στοιχεία μας (ταυτότητα, ΑΦΜ, βιβλιάριο τραπέζης… κ.τ.λ.). Μετά η συζήτηση συνέχισε κανονικά για το Μοναστήρι.

Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ – Μαρτυρία κ. Γεράσιμου Μοσχόπουλου, αρτοποιού, Άστρος Κυνουρίας.
ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΙΤΕ: ⇒
ΕΔΩ
https://simeiakairwn.wordpress.com
 
πηγή:  http://yiorgosthalassis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας