Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Δόλια πρόκληση μαζικής υστερίας (κάθε τόσο κουνάνε το δάχτυλο στους ιερείς και τους πιστούς και παρουσιάζουν τη Θεία Κοινωνία ως το απόλυτο μέσο εξάπλωσης της πανδημίας)

  

Τα 865 νέα κρούσματα του κορονοϊού, που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, δεν είναι ευχάριστο νέο αλλά ούτε αποτελούν λόγο για πανικό. Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σοβαρή και χρήζει προσοχής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δικαιολογούνται εκείνοι που ποντάρουν στην πρόκληση μαζικής υστερίας. Σε

άλλες χώρες με μικρότερο πληθυσμό από την Ελλάδα σημειώνονται καθημερινά πολλαπλάσια κρούσματα και θάνατοι.

Ωστόσο, ακόμα και γι’ αυτούς τους σχετικά χαμηλούς αριθμούς κρουσμάτων και απωλειών, που αυξάνονται σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, θα πρέπει να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις οι κυβερνητικοί παράγοντες, που λένε πολλά και κάθε τόσο κουνάνε το δάχτυλο στους ιερείς και τους πιστούς και παρουσιάζουν τη Θεία Κοινωνία ως το απόλυτο μέσο εξάπλωσης της πανδημίας, χωρίς να δίνουν σημασία και να πράττουν τα δέοντα σε περιπτώσεις όπου γίνεται όντως ραγδαία μετάδοση του κορονοϊού.

Αν οι κυβερνητικοί είχαν δίκιο στην απόδοση των ευθυνών για την πιθανότητα μετάδοσης του κορονοϊού στις εκκλησίες και ειδικότερα στην Αγία Κοινωνία, τώρα η χώρα μας θα έπρεπε να είχε… ξεμείνει και από ιερείς και από πιστούς. Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν συμβαίνει.

Τα 865 κρούσματα ανακοινώθηκαν δύο εβδομάδες μετά τη συγκέντρωση των περίπου 20.000 ατόμων έξω από το Εφετείο στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Εκεί το κράτος αδράνησε. Άφησε τη συγκέντρωση να πραγματοποιηθεί και οι «ειδικοί» απλώς… ευχήθηκαν να μη γίνει κάτι κακό εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Χθες είχαμε τη συγκέντρωση των ομοφυλοφιλικών οργανώσεων και των αριστερών και αναρχικών συσπειρώσεων για τη δίκη που αφορά τις συνθήκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. Και πάλι ουδέν έπραξε το κράτος για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Και το σημαντικότερο όλων: οι συνθήκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα οποία έχουν καταντήσει βιομηχανία μετάδοσης του κορονοϊού, ουδόλως έχουν βελτιωθεί.

Η κυβέρνηση κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα και στην περίπτωση της πανδημίας: διυλίζει τον κώνωπα, καταπίνει την κάμηλο και ρίχνει την ευθύνη στους συνήθεις… υπόπτους, τους Ελληνες πολίτες.

dimokratianews,22|10|2020

 

πηγή:  http://aktines.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας