Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού;



Αποτέλεσμα εικόνας για ημερα της κρισης
Όταν ο Χριστός δίδασκε για τη Δευτέρα Παρουσία Του, είπε ότι «για την ημέρα και ώρα της κρίσεως κανείς δε γνωρίζει, ούτε οι άγγελοι στους ουρανούς παρά μόνον ο Πατέρας μου» (Ματθ. 24, 36).
Πολλές φορές ζητούσε εγρήγορση και αγώνα από τους ακροατές Του, γιατί είναι άγνωστη η ημέρα και η ώρα της κρίσεως (Ματθ. 24, 42 και 25, 13).
Πριν την ανάληψη του Χριστού, Τον ρώτησαν οι μαθητές Του, εάν κατά τις ημέρες εκείνες θα αποκαταστήσει τη βασιλεία για τον Ισραήλ. Ο Χριστός απάντησε ότι δεν πρέπει να μάθετε τους χρόνους και τους καιρούς, που ο Πατέρας κράτησε στη δική Του εξουσία (Πραξ. 1, 6-7).
Ο απόστολος Παύλος γράφει στους Θεσσαλονικείς ότι η ημέρα του
Κυρίου (της κρίσεως δηλαδή) είναι άγνωστη και θα έλθει σαν κλέφτης τη νύχτα, όταν οι άνθρωποι δε θα την περιμένουν (Α΄ Θεσ. 5, 1-5).
Ο Θεός δε μας αποκάλυψε την ημέρα της κρίσεως από φιλανθρωπία. Αν γνωρίζαμε ότι θα έλθει μετά από μας κι όχι στη ζωή μας, θα μεταθέταμε τον καλό αγώνα και θα αναβάλλαμε τη μετάνοια για το τέλος της ζωής μας. Αν γνωρίζαμε ότι θα ερχόταν κατά τη διάρκεια της ζωής μας, θα φοβόμασταν και θα εγκαταλείπαμε κάθε βιοτικό έργο και θα ασχολούμασταν μόνο με την πνευματική καλλιέργεια.
Εξάλλου ο θάνατος του καθενός, που είναι άγνωστο πότε θα έλθει, είναι για τον καθένα η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού.

Από το βιβλίο «Νεανικές Αναζητήσεις - Α’ Τόμος: Ζητήματα πίστεως» (σελ. 189), Αρχ. Μαξίμου Παναγιώτου, Ιερά Μονή Παναγίας Παραμυθίας Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας