Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Σε καλύτερη θέση οι μουφτήδες από τους ιερείς με την «ιστορική συμφωνία»

Οι συνέπειες της συμφωνίας Αρχιεπισκόπου – Πρωθυπουργού ακόμα δεν έχουν διευρυνθεί. Τα αποτελέσματα για το Έθνος και την Εκκλησία θα είναι τραγικά αν υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία
Οι ιερείς θα έχουν χειρότερο εργασιακό καθεστώς από τους μουφτήδες εφόσον ισχύσει η συμφωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, σύμφωνα με την οποία οι κληρικοί πλέον δεν θα θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι, παρά το
γεγονός ότι το κράτος θα αναλάβει την υποχρέωση να επιδοτεί την Εκκλησία με ποσό ίσο με τις ανάγκες μισθοδοσίας.
Το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών από τις Μητροπόλεις φαινομενικά δεν έχει άμεση σχέση, αλλά όταν γίνει πραγματικότητα η συμφωνία, οι μουφτήδες θα είναι σε καλύτερο εργασιακό καθεστώς από τους ιερείς της Εκκλησίας. Οι τρεις επικεφαλής των μουφτειών της Θράκης είναι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών.
Εκφράζονται φόβοι…
Εάν ισχύσουν και για τους μουσουλμάνους κληρικούς όσα προβλέπονται στη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου για τους κληρικούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, κύκλοι που γνωρίζουν καλά τα εκκλησιαστικά θέματα μιλούν για νομιμοποίηση του όποιου συστήματος χρηματοδότησης του Ισλάμ στη Θράκη, εκφράζοντας φόβους ότι το ίδιο θα γίνει και στην Αθήνα. Οι ίδιοι κύκλοι διερωτώνται «αν το κράτος “απομακρυνθεί” ποιος θα καλύψει το όποιο κενό».
Οι ιμάμηδες (οι ιερείς στα τζαμιά) διορίζονται από τις τοπικές κοινότητες και πληρώνονται από τους πιστούς. Ομως, το ελληνικό δημόσιο και ειδικότερα το υπουργείο Παιδείας προσλαμβάνει με εννεάμηνες συμβάσεις τους ιεροδιδασκάλους που διδάσκουν το Κοράνι στα μειονοτικά σχολεία, αλλά και σε δημόσια που το έχουν ως μάθημα επιλογής.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας