Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Στην Ελλάδα αντί να λαμβάνουμε μέτρα, αποδυναμώνουμε την αμυντική, θρησκευτική και εθνική συνείδηση των μαθητών μας

Αποτέλεσμα εικόνας για οχι στα νεα θρησκευτικα
«Η απόφαση του Σ.τ.Ε. για τα θρησκευτικά»
Δώρο Θεού για τους Έλληνες αποτέλεσε η απόφαση του Σ.Τ.Ε. κατά της υπουργικής απόφασης Φίλη για τα θρησκευτικά, κρίνοντας την αντίθετη με το άρθρο 16 του Συντάγματος, που ορίζει ότι η θρησκευτική παιδεία είναι βασική υποχρέωση του κράτους για την ανάπτυξη της εθνικής θρησκευτικής συνείδησης.

Την ίδια ώρα που στα σύνορα της Ελλάδας αναπτύσσονται αλυτρωτικές τάσεις, θρησκευτικοί-εθνικιστικοί φανατισμοί και επικίνδυνες επεκτατικές επιβουλές, στην Ελλάδα αντί να λαμβάνουμε μέτρα, αποδυναμώνουμε την αμυντική, θρησκευτική και εθνική συνείδηση των μαθητών μας, υποκαθιστώντας το μάθημα των θρησκευτικών ως ένα διευρυμένο , ουδέτερο θρησκευτικό μάθημα με αφηρημένη έννοια.
Προκαλούν εντύπωση στην κοινή γνώμη οι αντιδράσεις της κυβερνώσας Αριστεράς κατά των δικαστών του Συμβουλίου Επικρατείας, επειδή έκριναν αντισυνταγματικές τις αλλαγές του υπουργείου Παιδείας στο μάθημα των θρησκευτικών. Έτσι αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά η έλλειψη σεβασμού στο θεσμό και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Θεωρούνται βαρείς έως υβριστικοί οι χαρακτηρισμοί με εκφράσεις περί σκοταδισμού σε βάρος δικαστικών λειτουργών, επειδή υπηρετούν την νομιμότητα και αντιστέκονται σε λανθασμένες, αυταρχικές – καθεστωτικές νοοτροπίες.
Ενώ η κυβερνώσα Αριστερά σοκαρίστηκε από την απόφαση του Σ.Τ.Ε. μιλώντας για σκοταδισμό, οπισθοδρόμηση και μεσαιωνισμό, δεν φαίνεται να έπαθε το ίδιο και η συγκυβερνώσα υπερδεξιά, η οποία επικρότησε το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου.
Την ώρα που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν επίδειξη αγανακτισμένης ακροαριστερής αντίδρασης, οι συγκυβερνώντες των ΑΝΕΛ εκδήλωναν απόλυτη σύμπνοια με τους θεολόγους και τους γονείς που προσέφυγαν στο Σ.Τ.Ε., μαζί με την ικανοποίησή τους.
- «Η απόφαση του Σ.Τ.Ε. επιβεβαιώνει τα αυτονόητα»
- « Οι αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών είναι αντιπαιδαγωγικές και προκαλούν σύγχυση στους μαθητές».
Αυτά λέει η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ ορισμένα στελέχη δήλωσαν για «κατάπτυστη αντίδραση ακροαριστερών», ευχαριστώντας το Σ.Τ.Ε. για την ακριβοδίκαιη κρίση του.
Δεν τρέφουμε ιδεολογικό μίσος με τους συγκυβερνώντες της Αριστεράς και τους δεδηλωμένους Ανεξάρτητους Έλληνες, απλά εκφράζουμε την ίδια απορία με πολλούς Έλληνες που διερωτώνται με τόσες διαφωνίες τι νόημα έχει η επίκληση «της έντιμης σχέσης μέχρι το τέλος», επαναλαμβάνοντας καθημερινά ένα περίεργο κυβερνητικό «σήριαλ» αντιθέσεων που ο κόσμος αδυνατεί να καταλάβει.
Δεν είναι μόνο η πρόσφατη απόφαση του Σ.Τ.Ε. που προκάλεσε αντιδράσεις κατά της Δικαιοσύνης, στο παρελθόν υπήρξαν και άλλες μαζί με αυτές, όπως και η υπόθεση αθώωσης του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου από άλλο δικαστήριο, για δηλώσεις που είχαν χαρακτηριστεί ως ρατσιστικές.
Έχουμε δει επανειλημμένες προσπάθειες υπουργών να επηρεάσουν τη Δικαιοσύνη και κατά την ανακριτική διαδικασία και μετά την έκδοση της ετυμηγορίας, γεγονότα που έχουν καταγγελθεί δημοσίως από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
Οι συνεχιζόμενες παρεμβάσεις που εκδηλώνονται κατά της Δικαιοσύνης, ξεφεύγουν από τον χαρακτήρα της απλής κριτικής και καθιστούν σήμερα ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη η Δικαιοσύνη να διατηρήσει την ανεξαρτησία της.
Όμως το μεγάλο ζήτημα που προκαλεί έντονη ανησυχία για το μέλλον της χώρας, είναι η αδυναμία πρόβλεψης του τέλους ενός σεναρίου στο έργο μιας ετερόκλητης πολιτικής συμμαχίας, που παίζεται στις πλάτες του λαού της χρεοκοπημένης Ελλάδας, χωρίς να διακρίνεται ο χαρακτήρας του έργου, αν πρόκειται για κωμωδία, ή μήπως θα μετατραπεί σε τραγωδία για τους θεατές προβληματισμένους Έλληνες.
Στήλη “Απόψεις” neakriti

πηγή:  http://aktines.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας