Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Οι μάρτυρες της Πίστεως στον καιρό του Αντιχρίστου. Μέρος Ά



Αποτέλεσμα εικόνας για νεφοσ μαρτυρων
Τρόμος, φρικτή κόλαση βασανιστηρίων, πόλεμος βίαιος, σκληρός και αδυσώπητος θα επικρατήσουν εναντίον των πιστών Χριστιανών στον καιρό, που θα επικρατήσει ο Αντίχριστος. Εναντίον των πιστών του Χριστού οπαδών, που δεν θα μπορέσει ούτε η πλάνη, ούτε η βία του Αντιχρίστου να τους ξεστρατίσει από την αλήθεια της Εκκλησίας, θα φανερώσει ο Άνομος όλη την πανουργία και την πικρία του, όλο το αιμοβόρο και αιμοχαρές μένος του.
Θα το θεωρήσει μεγάλη του προσβολή ο Αντίχριστος το γεγονός, ότι θα υπάρξουν θνητοί, που δεν θα του δηλώσουν υποταγή. Θα αφηνιάσει ο σατανοφόρος αυτός κατά των γενναίων ομολογητών της Πίστεως, που θα τολμήσουν να πουν όχι στο σχέδιό του και που θα διακηρύξουν την πίστη τους στο Χριστό.
Σκεφθείτε, αγαπητοί αναγνώστες, πόσο μεγάλα, τρανά και γενναιόψυχα αναστήματα θα είναι οι μέλλοντες να μαρτυρήσουν επί Αντιχρίστου. Σκεφθείτε, ότι θα αντιπαλέσουν, όχι με κοσμικές αρχές και εξουσίες, μα με τον ίδιο τον Σατανοφόρο Αντίχριστο, με τον σκληρό και βίαιο αυτόν δυνάστη, τον ανθρωποκτόνο, τον Χριστοκτόνο, όπως φαντάσθηκε, και Χριστιανοκτόνο διάβολο.

Ο νους μας ίσως νιώθει ίλιγγο μπροστά στην γενναιοφροσύνη τους, στο αδούλωτο της ψυχής τους φρόνημα. Ναι! Η πίστη τους θ’ αποτελέσει την μοναδική αντίδραση στο ψυχοκτόνο έργο του Αντιχρίστου. Θα είναι η αντίδρασή τους ζωοποιός δρόσος αισιοδοξίας σ’ αυτό το τρομακτικό βδέλυγμα της ερημώσεως. Οι Μάρτυρες του Χριστού θα τα βάλουν τότε με τη φωτιά, την φρίκη, την απειλή του θανάτου. Θα ηχήσουν οι φωνές τους, σαν θείο προμήνυμα νίκης κατά του Διαβόλου.

Γεμάτος θαυμασμό στέκεται μπροστά σ΄αυτή την μελλοντική ένδοξη χορεία των Μεγάλων Μαρτύρων της Πίστεως ο Κύριλλος Ιεροσολύμων και λέγει, ότι οι πιο μεγάλοι Μάρτυρες του Χριστού θα είναι εκείνοι, του καιρού του Αντιχρίστου:

«Υπέρ γαρ πάντας μάρτυρας εγώ φημί είναι τους τότε μάρτυρας».

Οι Μάρτυρες αυτοί, όχι μονάχα θα πάθουν τα πιο μεγάλα, φοβερά κι ανήκουστα μαρτύρια, αλλά το πιο οδυνηρό γι’ αυτούς θα είναι, ότι όταν θα μαρτυρήσουν, θα γίνει η γη κόλαση σωστή, δεν θα νιώσουν την παραμικρή αλληλεγγύη και συμπαράσταση. Θα παλέψουν τα μεγάλα αυτά παληκάρια του Χριστού μ’ αυτόν τον ίδιο τον Αντίχριστο μόνοι τους.
Στο σημείο αυτό θαυμάζοντας ο Ιππόλυτος την μελλοντική εκείνη πάλη των Μαρτύρων με τον Αντίχριστο γράφει:

«Μακάριοι οι τότε νικήσαντες τον τύραννον, ότι παρά τους πρώτους μάρτυρας ενδοξότεροι και υψηλότεροι έχουσι αναδειχθήναι. Οι γαρ πρώην τους αυτού υπασπιστάς ενίκησαν, ούτοι δε αυτόν τον διάβολον υιόν της απωλείας καταπαλαίσαντες και νικηταί γενόμενοι ποίων ουν εγκωμίων και στεφάνων ου κατακοσμηθήσονται παρά του βασιλέως ημών Ιησού Χριστού» (Ιππολ. Τομ. 6 σελ. 288)

Πηγή: «Ο Αντίχριστος», Αρχ. Χαραλάμπους Βασιλοπούλου, εκδ. «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ» (Σελ. 247-249)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας