Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Από την "Κάρτα του Πολίτη" του ΓΑΠ και τη "Νέα Ταυτότητα" του Σαμαρά, θα καταλήξουμε στην "ηλεκτρονική κάρτα";

Εναντιωθήκαμε στο κράτος του "Μεγάλου Αδελφού" που ήθελε να ολοκληρώσει ο ΓΑΠ με την περιβόητη "Κάρτα του πολίτη". Και λέμε "ήθελε να ολοκληρώσει" διότι η κατασκευή αυτού του είδους χαφιεδο-διακυβέρνησης είχε ήδη ξεκινήσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Κυβερνήσεις που δεν είχαν την εντολή μόνο να μας οδηγήσουν "με το μαλακό" και ναρκωμένους με ευρωατλαντικά "χάπια ευτυχίας" στη φυλακή των "αγορών", αλλά και να κατασκευάσουν τις υποδομές για την "ηλεκτρονική της περίφραξη".

Τα εγκαίνια αυτού του "ψηφιακού συρματοπλέγματος", έγιναν στα πλαίσια της ...επανίδρυσης του κράτους από τη ΝΔ του προηγούμενου αρχηγού-κουτσαβάκη, του Κ. Καραμανλή, με την υποχρεωτική επιβολή του ΑΜΚΑ. Ενός αριθμού δηλαδή που ναι μεν δεν θα ήταν αποτυπωμένος στο μπράτσο (όπως έκαναν παλιότερα), αλλά που χωρίς αυτόν δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση ούτε σε μισθό, ούτε σε σύνταξη, ούτε σε ταμείο ανεργίας, ούτε σε γιατρό ούτε πουθενά, που χωρίς αυτόν τον αριθμό απλά δεν θα υπάρχεις.

Όπως έχουμε αναλύσει τα τελευταία χρόνια λεπτομερώς σε δεκάδες άρθρα και αναδημοσιεύσεις, το "κράτος" είχε πάντα ...συνέχεια, ειδικά σε θέματα που αφορούν την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την καταστροφή των εργατικών και κοινωνικών κατακτήσεων και τον αφανισμό του αυτεξούσιου και της ελευθερίας ακόμα και στην προσωπική ζωή του πολίτη.

Μια "συνέχεια" που καταδεικνύεται από τη δράση των μέχρι τώρα εντολοδόχων κυβερνήσεων, οι οποίες με πρόσχημα την σωτηρία του "έθνους" και την ...θεραπεία του κράτους από "κοινωνικά μεταδιδόμενες νόσους" και "προπατορικά αμαρτήματα",όπως προείπαμε έπνιγαν κάθε είδους ελευθερία και έκφραση λαϊκής κυριαρχίας.

Μια "συνέχεια" που πρέπει να διακοπεί εδώ και τώρα, εάν θέλουμε να μιλάμε για αληθινή ανατροπή και όχι απλά για μια ακόμη "μετατροπή"

Η "κάρτα του πολίτη", την οποία εκτενώς ο ΓΑΠ είχε παρουσιάσει ως το απαραίτητο φάρμακο "διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν", θα έκλεινε τη ψηφιακή περίφραξη της πολυδιαφημισμένης από τις ευρωατλαντικές εξουσίες "παγκόσμιας διακυβέρνησης".

Η "εργολαβία" έμεινε στη μέση και οι επόμενοι την μετονόμασαν σε "Νέα ταυτότητα".

Μια "ταυτότητα" που εξαγγέλθηκε τρεις μέρες πρίν τις εκλογές του 2012 και που δεν πρόκανε τελικά να μας την επιβάλλει το Σαμαρο-Βενιζελικό καθεστώς, όχι ασφαλώς γιατί δεν ήθελε, αλλά διότι οι εντολείς του είχαν θέσει εν τω μεταξύ ...άλλες προτεραιότητες.

Και φτάσαμε στο σήμερα, λίγες μέρες πρίν από την πολυπόθητη ανατροπή του στυγνού μαύρου καθεστώτος των εντολοδόχων της ευρωατλαντικής λυκοσυμμορίας, και ακούσαμε από το στόμα του οιωνεί ηγέτη της ανατροπής, ότι θα βρούμε μπροστά μας την "ηλεκτρονική κάρτα" μέσω της οποίας, όπως είπε, θα καταπολεμηθεί η διαφθορά, η γραφειοκρατία κλπ.







Ακριβής επανάληψη των ίδιων επιχειρημάτων που είχαν ειπωθεί και απο όλους τους προηγούμενους.
Το 2010 όμως, πολύ ορθά είχε εκφράσει σοβαρές αντιρρήσεις σχετικά με την "ηλεκτρονική κάρτα" (τότε την έλεγαν "κάρτα του πολίτη".
Ας δούμε το περιεχόμενο της τότε επερώτησης που υπέγραφαν ο Αλέξης Τσίπρας και η Ηρώ Διώτη :

26/11/2010

ΣΥΡΙΖΑΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Η Ηλεκτρονική Κάρτα Πολίτη που σχεδιάζει η κυβέρνηση και έχει θέσει σε διαβούλευση δεν υποκαθιστά το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και αποτελεί σύμφωνα με το κείμενο της διαβούλευσης «κρίσιμο μέσο για την αποτελεσματικότερη, φιλικότερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τη Δημόσια Διοίκηση. Η Κάρτα Πολίτη θα αποτελέσει ένα βασικό όχημα για τη ταχύτατη μετάβαση στη νέα μετά-ΚΕΠ εποχή, για τη μετάβαση στην ψηφιακή Δημόσια Διοίκηση και θα διαθέτει υψηλού επιπέδου χαρακτηριστικά ασφάλειας, σύμφωνα με διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα. Ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα θα δοθεί στην ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων του κατόχου, τόσο όσον αφορά την τήρηση και χρήση των στοιχείων, όσο και τις συναλλαγές του με τη Διοίκηση ή ιδιωτικούς φορείς». Όμως, η ευρωπαϊκή εμπειρία δείχνει ότι:

• Στη Γερμανία, η προετοιμασία της κάρτας, υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, κράτησε δέκα χρόνια με συμβόλαιο που έκανε η κυβέρνηση με εξειδικευμένη εταιρεία. Παρά την υψηλή τεχνική προετοιμασία, ομάδα χάκερς, κατάφερε με την έναρξη λειτουργίας της κάρτας να τροποποιήσει στοιχεία της και να την καταστήσει ευάλωτη, με λογισμικό που βρίσκεται δωρεάν στο διαδίκτυο.
• Στην Μεγάλη Βρετανία, το κόστος παραγωγής της κάρτας εκτιμήθηκε αρχικά περί τα 10 και 20 εκατομμύρια λίρες (εκτίμηση του London School of Economics το 2009), ποσό που θα προσέθετε πολύ μεγάλο οικονομικό βάρος στην χώρα. Επιπλέον στην Μ. Βρετανία υπάρχουν 2 είδηκάρτας, μια για τους πολίτες της χώρας και μια για τους πολίτες άλλων χωρών εκτός ΕΕ.Στην Ελλάδα δεν έχει υπολογιστεί ακόμη το κόστος, αν και στη διαβούλευση φαίνεται ότι τα χρήματα για την κάρτα σκοπεύει να τα πάρει η κυβέρνηση από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ «Διοικητική Μεταρρύθμιση» και «Ψηφιακή Σύγκλιση», ενώ έως σήμερα δεν έχει χρηματοδοτήσει ακόμα ούτε βασικές ψηφιακές υπηρεσίες και υποδομές για τους πολίτες.Δεδομένου ότι
- Εξαγγέλλεται ένα έργο χωρίς εξειδικευμένο τεχνικό σύμβουλο, χωρίς χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, χωρίς υπολογισμό του κόστους προετοιμασίας, κατασκευής και συντήρησης και το κυριότερο χωρίς υπολογισμό του οφέλους που θα προκύψει, αν προκύπτει όφελος για τους πολίτες και τους θεσμούς του κράτους.
- Στο διαδίκτυο η διαβούλευση του σχετικού κειμένου έχει δεχθεί εκατοντάδες αρνητικά σχόλια μέσα σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Ποιους πολίτες θα αφορά η κάρτα;
2. Θα είναι υποχρεωτική η απόκτησή της;
3. Με τι κόστος θα επιβαρυνθεί ο κάθε πολίτης για την προμήθειά της;
4. Ποιος θα αναλάβει το οικονομικό βάρος λειτουργίας της τεράστιας υπηρεσίας που θα απαιτηθεί να συγκροτηθεί, προκειμένου να συντηρηθεί τεχνικά και να λειτουργήσει με σοβαρότητα και ασφάλεια;
5. Ποιος θα αναλάβει το έργο προετοιμασίας και κατασκευής της κάρτας;
6. Ποιο θα είναι το κόστος κατασκευής της κάρτας και της συντήρησης αυτής της ψηφιακής υπηρεσίας;
7. Εν τέλει, τι εξυπηρετεί η τρέχουσα διαβούλευση, όταν στο ίδιο το περιεχόμενο του τρέχοντος κειμένου διαβούλευσης (Β. Τεχνικά Χαρακτηριστικά της Κάρτας Πολίτη), το αρμόδιο υπουργείο δηλώνει ότι «οι τεχνικές προδιαγραφές της Κάρτας Πολίτη, καθώς και οι διαδικασίες έκδοσης και διαχείρισής της […] μόλις οριστικοποιηθούν, θα τεθούν σε διαβούλευση μαζί με το προσχέδιο νόμου για την Κάρτα Πολίτη»;

Οι ερωτώντες βουλευτές: Τσίπρας Αλέξης, Διώτη Ηρώ


Τον Ιούνιο του 2010 ο Κύρτσος μαζί με την εφημερίδα του, μοίραζε και το τεύχος 18 του Digital Life το οποίο είχε ειδικό "αφιέρωμα" σε αυτό το αναγκαίο για την παγκόσμια διακυβέρνηση "εργαλείο".
Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα:

Νέα ηλεκτρονική ταυτότητα: «Διαβατήριο» για τον ψηφιακό κόσμο. Ξέχασε όλα όσα ήξερες… Πολύ σύντομα, η ταυτότητά σου θα μοιάζει με την πιστωτική σου, καθώς σ’ ένα «έξυπνο» τσιπ θα ενσωματώνει όλα τα στοιχεία σου, όπως αριθμό δημοτολογίου, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κ.ά.
Το τέλος της γραφειοκρατίας είναι κοντά ή μήπως είμαστε υπερβολικά αισιόδοξοι;
Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα καλό νέο, απ’ αυτά που χαίρεσαι να διαβάζεις στις εφημερίδες και σε κάνουν να αισιοδοξείς για ένα μέλλον χωρίς ουρές σε δημόσιες υπηρεσίες, όπου, με μερικά κλικ, θα μπορείς να διεκπεραιώνεις πολλές από τις υποχρεώσεις σου ως πολίτης. Εντάξει, δεν είπε κανείς ότι από τη μια μέρα στην άλλη δε θα χρειάζεται να πηγαίνεις από γραφείο σε γραφείο στο Δημόσιο για να λύσεις ακόμη και το πιο ασήμαντο θέμα, το πρώτο βήμα για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας όμως φαίνεται ότι είναι πλέον πολύ κοντά....


Είναι έτσι τα πράγματα , ή απλώς πρόκειται για μία ηλεκτρονική χειροπέδα ή για ένα "εισητήριο χωρίς επιστροφή" στο παγκόσμιο στρατόπεδο συγκέντρωσης του "Μεγάλου Αδελφού";
Στο 16σέλιδο που επιμελήθηκε ο οικονομολόγος κ. Αδαμόπουλος δίνει τις απαντήσεις:
περισσότερα  εδώ




klassikoperiptosi.blogspot.gr
πηγή:  http://sfondilos.blogspot.gr/2015/01/blog-post.html
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας